Uit

Kim's Klassiek Café met De Formule

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim¿s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 17 februari is het de beurt aan De Formule.

De Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere programma¿s samenstelt, gecombineerd met ongebruikelijke, uitdagende locaties en een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. Dit maakt De Formule een vernieuwende groep en hun concerten tot een aangrijpende beleving.

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. De Formule won de 1e prijs en de publieksprijs met een indrukwekkende performance bij de Grote Kamermuziek Prijs. De leden bespelen alle vijf instrumenten die zij bruikleen hebben gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma

Het programma van De Formule ziet era ls volgt uit:

- Britten - Suite voor cello nr. 1

- Shostakovich - Vijf delen voor twee violen en piano (bewerking voor viool, cello en piano)

pauze

- Messiaen - Thème et variations

- Bloch - Drie nocturnes

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 13 euro (incl. lunch) en 8,00 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk vrijdag 15 februari via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Welke prijzen won De Formule bij de Grote Kamermuziek Prijs?

Stuur uw oplossing voor maandag 11 februari samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim¿s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim¿s Klassiek Café is op zondag 17 maart.

|Doorsturen