Uit

Kim's Klassiek Café met het Adorno String Quartet

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim's kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 21 april is het de beurt aan het Adorno String Quartet. Het Adorno String Quartet bestaat sinds 2017 en wordt gevormd door Angel Campos Requena (viool), Celia Molina Gomez (viool), Marta Ocete Montoro (altviool) en Patrycja Skowronska (cello). Ze zijn allen studenten van Codarts Rotterdam. De naam van het kwartet komt van de grote Duitse filosoof, socioloog, psycholoog en componist Theodor Adorno (1903-1969), bekend om zijn kritische theorie over de samenleving.

De musici delen dezelfde muzikale interesse, ideeën en passie. Ze zijn zeer actief op orkestgebied en speelden in prestigieuze jeugdorkesten als JONDE en het 'Nationaal Jeugd Orkest' (NJO). Daarbij waren ze te gast in concertzalen als Oriental Arts Center (Shanghai), Konzerthaus (Berlijn) en Concertgebouw (Amsterdam). Het Adorno String Quartet wordt gecoacht door Gijs Kramers, altviolist van het Ruysdael Kwartet, en treedt regelmatig op in Nederland, in concertzalen als de Doelen en het Wilminktheater. Hun repertoire varieert van Mozart, Shostakovich tot hedendaagse muziek

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Strijkkwartet No.4 op.18 in c klein: Allegro ma non tanto, Andante scherzoso quasi allegretto, Menuetto:Allegretto, Allegro - Prestissimo.

Dmitri Shostakovich (1906-1975) - Strijkkwartet no. 8 in c klein: Largo, Allegro molto, Allegretto, Largo.

Inloop vanaf 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 13 euro (incl. lunch) en 8 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk 19 april via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar is het Adorno String Quartet opgericht?

Stuur uw oplossing in vóór maandag 15 april, samen met uw persoonlijke gegevens, door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 19 mei.

|Doorsturen