Uit

Kim’s Klassiek Café met het Limburgs BlaasKwintet

Door Petra Jansen

TILBURG - Kim’s Klassiek Café ontvangt op zondag 15 december het Limburgs BlaasKwintet. Lezers van deze krant maken kans op gratis kaartjes.

Het Limburgs BlaasKwintet werd opgericht in 2018 door vijf studenten van het Conservatorium Maastricht. Stuk voor stuk spelen ze in verscheidene orkesten doorheen Belgisch en Nederlands Limburg en spelen geregeld als solist. Het doel dat het Limburgs Blaaskwintet zichzelf stelt, is uitdagend repertoire spelen en hun veelzijdigheid tonen. Dit alles op een kwaliteitsvolle manier. Naast het spelen van origineel repertoire voor blaaskwintet, richt het kwintet zich vooral op het spelen van arrangementen van orkestwerken. Deze worden indien nodig gemaakt door de leden zelf. Het Limburgs Blaaskwintet wilt mensen van alle leeftijden enthousiasmeren en tonen dat klassieke muziek voor alle leeftijden is.

Programma

Op het programma staan Die Zauberflöte – van W.A. Mozart , Lux Aurumque van E. Whitacre, Olé Guapá van A. Malando, Lord of the Dance, en Three Shanties van M. Arnold. Na de pauze speelt het kwintet nog Peter & de Wolf van S. Prokofiev.

Informatie

Het concert begint op 15 december om 12.00 uur. Inloop vanaf 11.30 uur. Kaarten kosten 13,00 euro inclusief lunch en 8,00 euro voor alleen het concert. Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 13 december via welkom@kimskroeg.nl. Info: www.kimskroeg.nl.

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van De Tilburgse Koerier 2x2 vrijkaarten ter beschikking, inclusief lunch. Kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag:

Wanneer is het Limburgs BlaasKwintet opgericht?

Mail de oplossing voor maandag 9 december, met uw persoonlijke gegevens, naar lezers@tilburgsekoerier.nl. De winnaars moeten wel vooraf reserveren in verband met de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht. Het volgende concert is op zondag 19 januari. De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld