Lezersacties

Kim's Klassiek Café met Piano Trio Grazia


TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Jan Hordijk

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim's kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 21 januari is het de beurt aan Piano Trio Grazia. Piano Trio Grazia is opgericht in september 2016. Het bestaat uit drie musici, die allen studeren aan het conservatorium van Codarts. Met drie verschillende nationaliteiten heeft het trio een brede culturele achtergrond. Simone Tamminga (viool) is Nederlandse, Carmen Diego del Olmo (cello) komt uit Spanje en Liliia Mitronina (piano) uit Rusland. Simone zit in de laatste fase van de bachelor, en studeert bij Natasja Morozova. Carmen en Liliia studeren in de master bij respectievelijk Herre-Jan Stegenga en Bart van de Roer.

Piano trio Grazia combineert in haar programma bekende meesterwerken met meer onbekende stukken, die het verdienen om gespeeld en gehoord te worden. Dit seizoen introduceert zij aan het Nederlandse publiek het indrukwekkende piano trio in A klein geschreven door de Russische componist Georgi Sviridov.

Programma

Het programma van zondag 21 januari ziet er als volgt uit: Jacob ter Veldhuis (1951)- Nivea Hair Care Styling Mousse: 1. Nivea, 2. Hair, 3. Care, 4. Styling, 5. Mousse.

Na de pauze Georgi Sviridov (1915-1998)- Piano trio in A minor: Elegy, Scherzo, Funeral, March en Idyll.

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) of 7,50 euro (alleen concert). Reserveren concert en lunch uiterlijk 19 januari via welkom@kimskroeg.nl.

Meer informatie: www.kimskroeg.nl.

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Piano trio Grazia speelt onder andere stukken van componist Georgi Sviridov. Waar is deze componist geboren?

Stuur uw oplossing samen met uw persoonlijke gegevens in vóór maandag 15 januari door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim's kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim's Klassiek Café is op zondag 18 februari.

|Doorsturen