Uit

Maak kans op 2x 2 vrijkaarten + lunch

Kim's Klassiek Café met pianoduo Scholtes en Janssens

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim's kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 17 december is het de beurt aan het pianoduo Scholtes & Janssens. Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als 'het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens. Dit heeft hen concerten opgeleverd over de hele wereld en waren ze live te horen en zien op televisie en radio. Ook traden zij op met orkesten als het Residentie Orkest, het Brabants Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Israel Symphony Orchestra.

Programma

Het programma begint zondag met: W.A. Mozart: Sonate in D voor twee piano's KV 448; en F. Mendelssohn: selectie uit Lieder ohne Worte opus 62. Na de pauze wordt besloten met S. Prokofjev / M. Pletnev: Introduction, Quarrel en Galop uit Cinderella Suite; en A. Rosenblatt: Concertino on two Russian themes.

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) en 7,50 euro (alleen concert)).

Reserveren concert en lunch uiterlijk 15 december via e-mail welkom@kimskroeg.nl

Info: www.kimskroeg.nl

 

Lezersactie
De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar stond pianoduo Scholtes & Janssens in Carnegie Hall?

Stuur uw oplossing voor maandag 11 december samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim's kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim's Klassiek Café is op zondag 21 januari 2018 

|Doorsturen