Lezersacties

Kim's Klassiek Café met Robbrecht Van Cauwenberghe en Coraline Groen

Door Petra Jansen

TILBURG - Kim's Klassiek Café presenteert op zondag 18 februari een concert van Robbrecht Van Cauwenberghe en Coraline Groen met Opposite Pieces.

Kim's kroeg is dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20ste eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim's kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Uniek duo

Op zondag 18 februari spelen Robbrecht Van Cauwenberghe (bajan) en Coraline Groen (viool) in Kim's Kroeg. Zij vormen een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten en de energievolle en natuurlijke manier waarop zij samenspelen. Robbrecht bespeelt de bajan, een Russische variant van de moderne knopaccordeon. Momenteel volgt hij de Masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij An Raskin alsook een Bacheloropleiding musicologie aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Coraline is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar Bachelor in Londen (Royal Academy of Music) en Den Haag (Koninklijk Conservatorium) bij Peter Brunt, Philippe Graffin en sir Rodney Friend. Dit jaar is zij begonnen aan haar Master in Den Haag bij Vera Beths.

Programma

Voor de pauze staan op het programma de Sonate voor viool en accordeon van M. Majkusiak (*1983), Eurasian Tango I, II, V van A. Takahashi (*1960) en Oblivion van A. Piazolla. Na de pauze volgen nog de sonate voor viool en klavecimbel BWV 1017 in c klein van J.S. Bach (1685-1750), Nightsong van K. Rofelt en 3 Opposite Pieces van M. Padding (*1956).

Reserveren

Het concert begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur. De kosten bedragen 12 euro inclusief lunch of 7,50 euro voor alleen het concert. Reserveren concert en lunch uiterlijk 16 februari via welkom@kimskroeg.nl. Info: www.kimskroeg.nl. Adres: Piusplein 61 in Tilburg.

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Robbrecht Van Cauwenberghe speelt de bajan. Wat voor instrument is dat?

Stuur uw oplossing samen met uw persoonlijke gegevens in vóór maandag 12 februari door een e-mail te sturen naar lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim's kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim's Klassiek Café is op 18 maart.

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld