Uit

Kim’s Klassiek Café met Zeta Trio

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kim’s kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is ook dit seizoen op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 18 november is het de beurt aan Zeta Trio.

Het Zeta Trio bestaat uit Marjolein Spruit (viool), Emma Warmelink (cello) en Bob Marsdon (piano). De drie musici hebben elkaar leren kennen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Allen studeren ze in het 4e jaar van de bachelor. Inmiddels speelt het Zeta trio twee jaar samen. Vorig jaar volgden ze een masterclass van het Atos Trio en dit jaar krijgen ze intensief les van o.a. leden van het Osiris Trio. Emma en Bob hebben instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds tot hun beschikking gekregen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Sergei Rachmaninoff - Trio élégiaque No.1 in G minor

Joseph Haydn - Piano Trio in G major, Hob.XV:25 “Gypsy Trio”

Pauze

Antonin Dvorak - Piano Trio No.4, Op.90 “Dumky”

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) en 7,50 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk 16 november via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Hoeveel jaar bestaat het Zeta Trio?

Stuur uw oplossing voor maandag 12 november samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 16 december.

|Doorsturen