Uit

Kim's Klassiek Café op 18 juni

Door Peter van Oirschot

Piet Kuijten

TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, gaat dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek. De eerste vijf edities werden verzorgd door studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Deze getalenteerde instrumentalisten en vocalisten vertolkten repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De eerste serie van Kim's Klassiek Café wordt afgesloten met een bijzondere performance van twee musici die hun sporen in de muziekwereld hebben verdiend. Gezien de vorm van de uitvoering past deze uitstekend in de serie kamermuziek. Wederom een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u genieten van een heerlijke lunch.

In een bijna sacrale setting met beelden en geluiden uit de Eerste Wereldoorlog verhalen Lizet van Beek en John Nuyten op zondag 18 juni over de geschiedenissen van twaalf jongemannen die in de loopgraven hun zielenroerselen in poëzie aan het papier toevertrouwden. Nuyten zette die teksten op muziek. De warme vaak gedragen stem van Van Beek geeft deze teksten de liefde en emotie die ze verdienen. Nuyten heeft de liederen voorzien van een haast 'orkestrale' gitaarbegeleiding, met kenmerken van klassieke en folk muziek. Het concert begint om 12.00 uur. Inloop vanaf 11.30 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) of 7,50 euro (concert)). Adres: Reserveren concert en lunch uiterlijk 16 juni via welkom@kimskroeg.nl. Info: www.kimskroeg.nl.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim's kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. Na de vakantie volgt de tweede serie Kim's Klassiek Café, op elke derde zondag van de maand. Te beginnen op zondag 17 september!

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

De moord op een Oostenrijkse troonopvolger was de indirecte aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog. Wat was zijn naam?

Stuur uw oplossing voor maandag 12 juni samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken, die gratis kaarten krijgen, maar wel moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

|Doorsturen