Uit

Kim’s Klassiek Café op herhaling

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kim’s kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, gaat dit jaar weer op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Vanwege het 100-jarig bestaan van Fontys Conservatorium (AMPA) bestaat het eerste concert van seizoen op 16 september uit een speciaal dubbelprogramma met Master of Music studenten uit Tilburg: Eduardo Gaspar Polo Baader en strijkkwartet Arthema.

Eduardo Gaspar Polo Baader is geboren in Spanje. Op zijn 9e startte hij met spelen van dwarsfluit en op zijn 15e werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Salamanca. Hij speelt behalve solo ook in kamermuziekensembles en orkesten. Het Arthema Kwartet is een internationaal ensemble bestaande uit jonge ambitieuze musici. De spelers komen uit Spanje, Portugal, Noorwegen en Nederland. Ondanks het jonge bestaan heeft het kwartet al gespeeld in zalen als Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven.

Het programma ziet er als volgt uit:

Eduardo Gaspar Polo Baader (dwarsfluit) met Reineke Broekhans (piano): Albert Roussel, Joueurs de flûte, Op. 27, Pan, Tityre, Krishna en Monsieur de la Péjaudie.

Eduardo Gaspar Polo Baader (dwarsfluit), Floor Bakker (cello) en Eveline Vervliet (piano): Joseph Haydn, Trio for flute, cello and piano in D major, Hob. XV: 16, Allegro, Andantino più tosto Allegretto en Vivace assai

Na de pauze is het de beurt aan Strijkkwartet Arthema met: D. Schostakovitch: String quartet no. 8, op. 110, I. Largo, II. Allegro Molto, III. Allegretto, IV. Largo, V. Largo; J. N. Howard - arr. Nikolai Clavier: Fantastic Beasts and where to find them, I. Main Titles, II. Exposition - The Fantastic World of Magic, VII. Finale - Healing and New Friendships.

Inloop om 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Entreeprijs 12 euro (incl. lunch) en 7,50 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk 14 september via e-mail welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Aan welk Spaans conservatorium studeerde Eduardo Gaspar Polo Baader?

Stuur uw oplossing voor maandag 10 september samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. Het volgende concert in deze reeks is op 21 oktober.

|Doorsturen