Uit

Kim’s Klassiek Café start nieuw seizoen met Hyrax-trio

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zondag 15 september gaat een nieuw seizoen Kim’s Klassiek Café van start. Het Hyrax-trio bijt het spits af. Lezers van deze krant kunnen kaarten winnen.

Het concert is het eerste in een reeks zondagsconcerten met kamermuziek. Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Hyrax-trio

Het Hyrax-trio bestaat uit pianist Sander C. Lekkerkerk, violiste Lucie Saliou en celliste Laura Gonzalez. Samen vormen deze drie musici het Hyrax-trio en sinds het begin van hun samenwerking eind november hebben ze in heel korte tijd onder begeleiding van Sander Sittig en Gijs Kramers al een aanzienlijk repertoire met veel mooie en uitdagende stukken voor piano, viool en cello. Bij hun uitvoering zoeken ze naar de minder belichte kanten van de muziek en halen ze deze naar boven.

Programma

Het programma is als volgt. Anton Stepanovitch Arenski (1861-1906) Pianotrio n°1 in d klein op. 32 (1894): Allegro moderato. W. A. Mozart (1756-1791) : Pianotrio in G Groot KV 564 (1788): Allegro, Andante en Allegretto. Na de pauze volgt Felix Bartholdy Mendelssohn (1809-1847) Pianotrio n°1 in d klein op 49 (1839): Allegro molto agitato, Andante con moto tranquillo, Scherzo. De finale is Allegro Assai.

Informatie

De inloop is om 11.30 uur, het concert begint om 12.00 uur. De prijs bedraagt 13 euro inclusief lunch, of 8 euro voor alleen het concert. Adres: Piusplein 61 Tilburg. Reserveren concert en lunch uiterlijk 13 september via welkom@kimskroeg.nl. Info: www.kimskroeg.nl.

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van De Tilburgse Koerier 2x2 vrijkaarten ter beschikking, inclusief lunch. Kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag:

Welke instrumenten bespelen de leden van het Hyrax-trio?

Mail de oplossing voor maandag 9 september, met uw persoonlijke gegevens, naar lezers@tilburgsekoerier.nl. De winnaars moeten wel vooraf reserveren in verband met de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht. De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. Het volgende concert is op 20 oktober.

|Doorsturen