Uit

Komedie Art terug in Nederlandse theaters


Mark Sewalt

TILBURG - Het bejubelde theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de Nederlandse theaters met steracteurs Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom. Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is.

In Art kruipt de sterrencast in de huid van vrienden Serge, Mark en Ivan wier vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen. Allengs wordt de discussie grimmiger en blijkt dat het over veel meer gaat dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect - en het gebrek eraan. Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. We zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken meestal vriendschap of liefde bepalen. Art is rijk, grappig en ontroerend.

Art wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. De voorstelling is op woensdag 3 april te zien in Theaters Tilburg. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via Theaters Tilburg. Meer informatie: www.moretheater.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld