Uit

Kuilfest wijdt vernieuwd podium Cul de Sac in

Door Petra Jansen

TILBURG - Op vrijdag 8 maart staat café Cul de Sac in het teken van een officieuze opening van het nieuwe podium.

Na een stevige renovatie van de Tilburgse kroeg in februari treden die avond vijf bands op die variëren in een aantal stevige genres zoals punk, grunge, psychedelica en garage rock. De line-up van Kuilfest bevat onder andere de Tilburgse band Richie Dagger, die afgelopen september een nieuwe EP uitbrachten, de Amsterdamse punkformatie Ploegendienst, onder leiding van rapper Ray Fuego, en het Franse psychedelische trio SLIFT. Daarnaast keert Charlie & The Lesbians terug in Cul de Sac en treedt Millennials er voor het eerst op.

Legendarische kuil

Tijdens Kuilfest 2019 nodigt programmeur Bono van den Hork (Psycho Mind Festival, Anthem Agency) vijf bands uit die goed bij de locatie passen. ¿In het verleden hebben we veel shows gehad waar iedereen kon springen, dansen en zweten. Het gerenoveerde pand, inclusief de legendarische kuil, biedt een nog betere gelegenheid om shows te programmeren in allerlei genres; van punkrock tot ska en wereldmuziek. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om een stevige avond te introduceren¿, aldus Van den Hork.

Tickets

Het vernieuwde café biedt vanaf maart ruimte aan 200 tot 250 personen voor live optredens. Dat is fors meer dan voorgaande jaren. Tickets voor het evenement zijn voor 15 euro verkrijgbaar via www.culdesactilburg.nl.

 

|Doorsturen