Uit

Kunstgroep Goorman en Van Elk exposeert in het Oude Kerkje

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

In het Paasweekend 15, 16 en 17 april 2017 exposeert Kunstgroep Goorman en Van Elk in het Oude Kerkje in Middelbeers

Bea Goorman Al op jonge leeftijd ontdekte Bea haar liefde voor het creatief bezig zijn, vooral tekenen en schilderen. Later kwam daar het werken met klei bij. Al deze ervaringen en haar passie deden haar besluiten naar de academie van Arendonk te gaan. Zij koos voor de richting monumentaal, maakte kennis met verschillende materialen en technieken, zowel 2-als 3 dimensionaal.

Leny van Elk heeft zich na haar opleiding tot beeldhouwster aan de Stadsacademie in Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht verrassend toegelegd op de fragiele techniek van het aquarelleren. Centraal in het werk staat de kleur. Het gaat hierbij voortdurend om de vraag hoe kleuren en kleurnuances zich tot elkaar verhouden.

Wil van Elk. Zij begon met aquarel-lessen in 2001 bij Mia Koeneman in Eindhoven. Tegelijkertijd volgde zij in Neerpelt een tekenopleiding, gevolgd door een specialisatie in aquarel in Genk.
Haar inspiratiebronnen vindt ze in haar directe omgeving, dagelijkse voorwerpen, de natuur, en de tuin. De uitdaging is voor haar niet het realistisch weergeven maar juist het experimenteren met kleur, vorm en techniek.

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag en paasmaandag van 11 tot 17 uur.
De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.
Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje

 

|Doorsturen