Uit

Laat u verrassen tijdens Zomergeblaos

Door Peter van Oirschot

HILVARENBEEK - Ook dit jaar staan met Pinksteren op de Beekse Vrijthof diverse muziekstijlen centraal.

Het gratis toegankelijke evenement Zomergeblaos is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enerverend festival met een unieke programmering.

Op zaterdagavond 3 juni wordt het programma om 20.30 uur geopend door D'afentoeters XL. Daarna zullen nog drie acts het publiek verrassen met kwaliteitsmuziek: de band Synchronicity (The Police tribute), De Dijktribute.nl en Hill Street live, de band met frontman Marcel van de Berg die vele jaren de Hispohal in Hilvarenbeek op zijn kop zette.

Op eerste Pinksterdag begint het programma al om 13.30 uur. De zondagmiddag begint met de legendarische PP Band (Puur Plezier band). Al snel nemen andere bands het over, waaronder Copchase, Elvix and the Teddybears, met een ode aan The King. Andere klinkende namen zijn Funky Fools (James Brown, soul), Allez Mama (Cajun), Dr. Brass, de band Van Eigen Bodem (Nederpop) en als afsluiter, de vrienden van Zomergeblaos, Staal Met Glazen, een geweldige opzwepende feestband.

Een uniek optreden op zondag is dat van Drukwerk, de band met frontman Harry Slinger (wie ken hem niet met zijn rode gebreide mutsje). De Amsterdamse band is o.a. bekend van de hits Marianneke, Schijn een lichtje op mij en Je loog tegen mij.

Muziek- en festivalliefhebbers worden getrakteerd op een geweldig muziekweekend, dat op zaterdag en zondag tot zeker 's nachts 01.30 uur doorloopt.

Meer informatie en een overzicht van het programma: www.zomergeblaos.nl

|Doorsturen