Uit

Laatste show Tilburg Comedy Club

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburg Comedy Club is een meesterlijke avond à la Saturday Night Live met stand-ups, live sketches, de band Cactus Avenue en een huis-dj. Een uniek theaterproject voor Tilburgse jongeren van 14 tot 26 jaar. Op woensdag 19 april beloven zij jou een avond om te gieren.

Na een eerdere succesvolle samenwerking met Tilburg Comedy Club (voorheen COMIDI) is een vervolg met drie nieuwe edities in de reguliere programmering van Theaters Tilburg opgenomen. Dit zal de laatste zijn, dus wordt het een speciale voorstelling!

De jonge groep cabaretiers bestaat uit zowel geschoolde en ervaren jongeren, als ongeschoolde en onervaren talenten. In de rol van acteur, muzikant of organisator dragen zij hun steentje bij. Met diverse achtergronden, interesses, scholing en afkomst bedachten zij gezamenlijk sketches, stand-up comedy en live muziek over maatschappelijke thema's, alledaagse gebeurtenissen en hun eigen ervaringen en ideeën. Voor het eerst nemen twee deelnemers de regie op zich; Rick Vos en Stan van Dijk. Jongerenwerk R-Newt coördineert het project, coacht de jongeren en ondersteunt hen bij eventuele hulpvragen.

De club richt zich op talentontwikkeling van jongeren. De vier belangrijkste pijlers binnen Tilburg Comedy Club zijn participatie, educatie, welzijn en (artistieke) ontwik-keling. Het project vergroot zelfvertrouwen en zelfredzaamheid en laat de deelnemers succeservaring opdoen. Tegelijkertijd vergroten zij hun sociale netwerk en hun netwerk in de theaterwereld. De bijeenkomsten voor het voortraject vinden iedere maandagavond plaats in jongerencentrum V39, tegenover poppodium 013. Je kunt de club volgen via https://www.facebook.com/TilburgComedyClub/.

Reserveer woensdag 19 april om 20.00 uur in jouw agenda en bestel kaarten bij Theaters Tilburg via www.theaterstilburg.nl of mail naar maria@r-newt.nl

|Doorsturen