Uit

Liloe Verveer speelt mee in Hallo Familie


TILBURG - Op zondag 10 maart speelt Maas theater en dans de familievoorstelling Hallo familie in Theater De Nieuwe Vorst, Willem II Straat 49 in Tilburg. Aanvang om 15.00 uur.

Extra bijzonder, want naast zeven professionele performers spelen er ook een oma en een kind mee. Regisseur Moniek Merkx mixt theater en dans tot een wonderlijk warme familievoorstelling voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Enige normale mensen

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt.

Moniek Merkx: ¿Ik ga een echt kind en een echte oma centraal stellen en dat zijn dan vervolgens de enige normale mensen op het podium. Alle ouders, ooms en tantes ga je zien via een bizarre bril. Ze worden steeds wonderlijker, vreemder, carnavalesker. De voorstelling is een uitnodiging om die hele normale mensen die je dagelijks om je heen hebt, eens totaal anders te zien.¿

Naast zeven professionals speelt er in elke stad een echte oma en een echt kind mee. Naast een kerngroep van oma¿s en kinderen die vaker spelen, zijn er dertien steden in de tournee waarbij er een kind uit die stad meespeelt. In Tilburg wordt de oma gespeeld door Alied Zweep en het kind door Liloe Verveer (7 jaar). Uit Tilburg.

Oma¿s

Het is niet de eerste keer dat er naast professionele spelers ook kinderen op het podium staan bij regisseur. In Hallo familie werkt Moniek Merkx voor het eerst met oma¿s. Moniek over het werken met kinderen en oma¿s: ¿Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich durven laten zien. En we kijken dus nu ook steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. Wel blijft overeind dat we ongewone persoonlijkheden zoeken en dat zijn wat ons betreft vooral mensen die rustig en innemend zichzelf durven zijn.¿

Reserveren van kaarten kan via www.denieuwevorst.nl of tel. 013-5328520.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld