Uit

Little Steven in november naar 013

Door Peter van Oirschot

TILBURG - 013 Poppodium heeft bekend gemaakt dat Steve van Zandt op donderdag 30 november met The Disciples Of Soul optreedt in 013 aan de Veemarktstraat.

Steve van Zandt, ook wel Little Steven of Miami Steve genoemd, is vooral bekend als gitarist in Bruce Springsteen's E-Street Band, maar heeft ook een rijke solo loopbaan, een eigen label en een succesvolle acteercarrière.

Sinds 1975 was Steven van Zandt vaste gitarist in Bruce Springsteen's E-Street Band. Het hield Little Steven niet tegen om zich in de jaren 80 op zijn solocarrière te richten. Zijn debuutplaat met The Disciples of Soul, 'Men Without Women' kwam uit in 1982 en werd vooral in Amerika een succes. In 1984 besloot Van Zandt dan ook uit de E-Street band te stappen en solo verder te gaan. Het leverde vijf albums op, waarvan 'Born Again Savage' uit 1999 de laatste was. Little Steven was inmiddels alweer terug gekeerd in de E-Street Band, waar hij nu nog steeds deel van uitmaakt.

Vanaf 1999 maakte de Amerikaan met de bandana ook furore als de maffiabaas Silvio Dante in de populaire TV-serie The Sopranos. En niet veel later speelde hij de hoofdrol in de serie Lilyhammer, waar hij ook aan meeschreef. Tel daar nog een eigen label en radioshow bij op en logischerwijs concludeerde men dat het wel voorbij zou zijn met het solowerk van het icoon. Tot er dit jaar tamelijk onverwacht een nieuw album verscheen, het eerste in 18 jaar.

Dit album bracht Little Steven met The Disciples Of Soul in juni al naar Carré, wat voor unaniem positieve recensies zorgde. In het najaar is ook Tilburg aan de beurt.

Little Steven & The Disciples Of Soul zijn op donderdag 30 november te gast in 013. Aanvang om 20.00 uur. Voorverkoop vanaf vrijdag 28 juli om 10.00 uur. Meer informatie: 013, Veemarktstraat 44 in Tilburg, www.013.nl

|Doorsturen