Uit

Marie-Louise Rijnen exposeert in NS16

Door Ruud Verploegen

TILBURG - Marie-Louise Rijnen exposeert op zaterdag 5 en zondag 6 oktober haar tekeningen en schilderijen in NS16.

Marie-Louise Rijnen is op 6 juli 1954 geboren te Tilburg als jongste in een gezin van negen kinderen. Tekenen en schilderen was altijd al een passie van haar en ze heeft diverse korte teken- en schildercursussen gevolgd. Pas na haar rugoperatie in 2007, die als gevolg had dat ze niet meer kon functioneren op de arbeidsmarkt is ze meer gaan schilderen. Ze beheerst diverse technieken zoals houtskool, inkt, aquarel, pastelkrijt en acrylverf. De onderwerpen van haar werken zijn heel divers zoals landschap, bloemen, portret, dieren en vrije expressie.

Inspiratie

Ze laat zich inspireren door eigengemaakte foto’s, internet en natuurfilms. De beelden worden uitgeprint op A4-formaat en verzamelt in ordners. Het zijn veelal bloemen, luchten, mensen, dieren en landschappen. Dit album is haar persoonlijke beeldbank ter inspiratie. Een andere inspiratiebron is klassieke muziek tijdens haar schildermethode vrije expressie. Al luisterend laat ze zich leiden door haar gevoel. Dan speelt nauwgezette waarneming of techniek geen enkele rol en ontstaan verrassende werken.

Eerdere geslaagde exposities in Tilburg waren bij restaurant Lucebert in de schouwburg, Tafels en Zo en in de Hall of Fame.

 

Het werk is voor iedereen vrij toegankelijk. U bent van harte welkom op haar vierde expositie in NS16. Het werk is op beide dagen te zien van 14.00 tot 20.00 uur.

De expositie wordt ondersteund middels livemuziek door Eline Heesters, onder het genot van een drankje. Adres: NS-Plein 16.

 

Meer info: www.mlrijnen.nl en www.facebook.com/marielouise.rijnen

|Doorsturen