Uit

Metropole Orkest en Henrik Schwarz zetten toon voor crossovers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Genre-overstijgend en grensverleggend: dat is de samenwerking tussen het Metropole Orkest en de Duitse producer-componist Henrik Schwarz.

In samenwerking met Draaimolen presenteert Theaters Tilburg op woensdag 14 juni deze unieke symbiose tussen orkest- en elektronische muziek in de Tilburgse schouwburg. Een concert dat de toon zet voor meer avontuurlijke crossovers in concertseizoen 17/18. Aanvang om 20.30 uur.

Henrik Schwarz staat erom bekend dat hij samenwerkingen aangaat die de grenzen van muzikale genres flink oprekken. Vorig jaar speelde hij in Tilburg het dak eraf met jazzmuzikanten Bugge Wesseltoft en Dan Berglund en nu is hij terug met het Metropole Orkest. Het is een samenwerking met bewezen succes: vorig jaar openden ze samen het Amsterdam Dance Event in een stampvolle Melkweg met hun werk Scripted Orkestra.

Deze samenwerking tussen een orkest en een producer zet de toon voor meer unieke crossovers in Theaters Tilburg in seizoen 17/18. Zo laat Tania Kross zich inspireren door de flamenco voor haar eigentijdse Carmen (22 september) en gaat Amsterdam Sinfonietta een spannende samenwerking aan met hip-hopgenie Typhoon (12 januari). Jazztrompettist Eric Vloeimans, voor wie genre al bijna niets meer betekent, komt naar de concertzaal met de Syrische klarinettist Kinan Azmeh en lyrische pianist Jeroen van Vliet (3 februari). Het Nederlands Blazers Ensemble komt zelfs drie keer met bijzondere samenwerkingen: met volksmuzikanten uit Georgië (19 oktober), (ex)-asielzoekers en vluchtelingen (9 november) en met de Braziliaanse dans- en poppenkunstenaar Duda Paiva (18 januari).

Tickets zijn te koop via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen