Uit

Michelle David & The Gospel Sessions

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Door omstandigheden kon het eerder geplande concert in februari van Michelle David & The Gospel Sessions in Paradox geen doorgang vinden. Het goede nieuws is dat er een nieuwe datum is gevonden en wel zaterdag 9 september. Aanvang om 20.30 uur.

De Amerikaanse zangeres Michelle David is geboren in North Carolina en opgegroeid in New York. Zij zong al vanaf haar vierde in de kerk en een jaar later al bij haar eerste gospelgroep, 'The Mission of Love'. Samen met Paul Willemsen en Onno Smit, bekend van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, maakte ze vorig jaar het album 'The Gospel Sessions Vol. I', een ontroerende ode aan de legendarische Rosetta Tharpe.

Tharpe werd medio vorige eeuw bekend met haar unieke interpretatie van gospelmuziek. Zij gaf deze een unieke interpretatie door de tekst van spirituals te combineren met een ritmische (rock)begeleiding. Bovendien durfde Rosetta het aan de lijn tussen 'het heilige' en 'het profane' te doorbreken door haar versies van spirituals ten gehore te brengen in zowel nachtclubs als in de kerk.

Het concert begint om 20.30 uur in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Entree ¿10.00-¿13.00.

|Doorsturen