Uit

Museumhaven Tilburg presenteert muziekstuk ‘Octogone’

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In navolging van het Machinekamerconcert vorig jaar op sleepboot Elko, is ditmaal het uiterst sfeervol verbouwde grote laadruim van sleepkempenaar Antoinette het decor voor een bijzonder concert door pianist en componist Jean Paul Prat en saxofonist Vincent Brizoux.

Op deze unieke locatie brengen deze Franse topmuzikanten het prachtige muziekstuk Octogone ten gehore.

De Antoinette maakt deel uit van een collectie van dertien historische bedrijfsvaartuigen, die in het Piushavengebied een vaste ligplaats hebben. Al deze schepen zijn in particulier bezit en worden bewoond. Slechts met heel speciale gelegenheden zijn deze schepen beperkt toegankelijk voor publiek.

Het Franse duo Jean Paul Prat en Vincent Brizoux speelt ‘Octogone’, een achtdelig muziekstuk voor piano en saxofoon, gecomponeerd door Jean Paul Prat. Beide heren reizen speciaal voor dit concert vanuit hun woonplaats Lyon naar Nederland. Jean Paul Prat (63) speelt en componeert al meer dan dertig jaar. Hij treedt met zijn ensemble Masal o.a. op in Frankrijk, Duitsland, VS, Nederland, Italië en Engeland. Onlangs is dit muziekstuk Octogone ook georkestreerd en uitgegeven op CD. Vincent Brizoux (42) speelt sinds zeven jaar met Jean Paul in Masal. Het innerlijke ritme, dat door de muziek van Jean Paul zo sterk wordt aangesproken, ondersteunt hem om dieper te zoeken naar de ontdekking van nieuwe mogelijkheden in klankkleuren op de saxofoon.

Reis

Jean Paul Prat wil met zijn muziek de luisteraar uitnodigen om zich te laten meevoeren op een 'reis' langs innerlijke landschappen en gevoelens die bij de luisteraar opkomen bij het horen van de muziek. Toch is dit doel hem niet genoeg. 'Als kunst de mens niet in aanraking brengt met wie hij ten diepste is en hem wakker maakt, dan schiet zij haar doel voorbij.' Na afloop hoort hij graag terug welke ervaringen de revue zijn gepasseerd. De muziek is harmonieus, ritmisch, eigentijds en toch tijdloos.

De inloop is vanaf 15.00 uur. Het concert begint om 15.30 uur. Het adres is Havendijk 18B. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro, incl. drankje. Reserveren wordt aanbevolen, want het aantal plaatsen is beperkt. Stichting Tilburg te Water stelt haar website beschikbaar voor online reserveringen: www.tilburgtewater.nl/concert-antoinette/

Meer informatie: museumhaventilburg@gmail.com.

|Doorsturen