Uit

Musical-evergreen 'My Fair Lady' terug op de planken

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is een van de beste musicals ooit gemaakt. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december is de voorstelling te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg. Aanvang telkens om 20.15 uur.

Roy Beusker

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de deftige professor Higgins (Chris Tates) die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle (Esmée Dekker). Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want Eliza heeft het hart op de tong. Maar er ontstaat een onverwacht intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

De rol van Eliza in de musical My Fair Lady is eerste hoofdrol voor musicalster Esmée Dekker (23). Het is dé kans voor de jonge musicalster om te laten zien wat ze kan. Esmée Dekker vindt het nog steeds ongelofelijk. "Elke keer als ik zeg dat ik Eliza Doolittle ben, denk ik: huh, ik?" Maar bij de audities blies ze iedereen omver en werd er unaniem voor haar gekozen. Maandenlang moest ze haar mond houden terwijl ze het wel van de daken kon schreeuwen. "De hoofdrol in My Fair Lady, dat is wel even een knijpmomentje, hoor. Het is een droom die uitkomt." De overige rollen worden gespeeld door Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer e.v.a.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen