Uit

Musici in concert met masterstudenten

Door Petra Jansen

TILBURG - Dinsdag 5 februari vindt bij De Link in Het Cenakel een concert plaats in samenwerking met het Asko|Schönberg Ensemble en Fontys Acadamy of Music and Performing Arts.

Ada Nieuwendijk

De Link is curator tijdens de het jaarlijks terugkerende festival Contemporary Music Days van Fontys AMPA. Een festival met eigentijdse muziek in allerlei verschijningsvormen. Asko|Schönberg musici, David Kweksilber (klarinet/saxofoons) en Tjeerd Oostendorp (tuba) werken met masterstudenten van Fontys AMPA samen aan improvisatie op basis van stukken van Guus Janssen, Mischa Mengelberg en Louis Andriessen.

David Kweksilber

David Kweksilber (1973) studeerde saxofoon bij Leo van Oostrom en klarinet bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 met onderscheidingen afstudeerde en waaraan hij als hoofdvakdocent voor klassiek saxofoon en bijvakdocent voor basklarinet is verbonden. Zijn concerten brengen hem van Mozarts Klarinetconcert in het Concertgebouw tot zijn eigen bands en repertoire op het North Sea Jazz Festival. Hij speelt als solist en ensemble-speler met gezelschappen variërend van Asko|Schönberg tot de New Cool Collective Big Band.

Tjeerd Oostendorp

Tjeerd Oostendorp (56) begon zijn muzikale loopbaan als solist op twintigjarige leeftijd bij verschillende ensembles en symfonie orkesten in Nederland. Zijn intensieve belangstelling voor hedendaagse muziek en de hoge eisen die hij aan zijn instrument stelt, resulteerden in een vernieuwde tuba met een grotere flexibiliteit en een breder klankbereik, naar eigen ontwerp. Het instrument werd voor hem gebouwd in Keulen. Vanaf 1985 legde hij zich toe op het opbouwen van repertoire voor tuba en begon hij ook zelf te componeren voor zijn instrument. Hij voerde stukken uit van een tiental componisten die voor hem zijn geschreven, werken van o.a. Boudewijn Tarenskeen, Mary Finsterer , Ron Ford, Jonathan Harvey, Richard Rijnvos, Kaliope Tsoupaki en Ignacio Baca-Lobero. Het concert begint om 20.30 uur, tickets via www.delink.nl.

|Doorsturen