Uit

Muziekavond met Andara en Het Oisterwijks Orkest

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondagavond 12 november geven Muziekvereniging Andara en Het Oisterwijks Orkest een optreden voor jong en oud in MFA Het Kruispunt, Sinopelstraat 1 in Tilburg. Aanvang om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Het Oisterwijks Orkest (HOO) bestaat uit ongeveer 40 muzikanten, een gezellige mix van jong en iets minder jong. Zij kiezen ervoor om muziek te spelen uit het populaire genre. Toegankelijke muziek voor zowel muzikanten als publiek. HOO kiest bewust voor populaire muziek. Geen harmonie meer in de traditionele zin, maar een podiumorkest met de ambitie om van alle markten thuis te zijn. Sinds de zomervakantie staat het orkest onder leiding van Arie Willem Schouten in voorbereiding op een activiteit in januari, waarbij muziek uit het disco-tijdperk op de lessenaar staat. Op het programma staan zondag de nummers Eye of the Tiger, Paradise by the Dashboardlight, Total Toto, Deep Purple, James Bond, Blues Brothers en Grease.

Muziekvereniging Andara is opgericht in 1923 als bedrijfsharmonie van destijds de PTT. Na vele naamswijzigingen naar aanleiding van overnames binnen het postbedrijf is de harmonie in 2010 een zelfstandige vereniging geworden met de naam Andara, wat doorstart betekent.

Muziekvereniging Andara is een toegankelijk harmonieorkest voor jong en oud. Het orkest telt op dit moment 60 muzikanten en staat al jaren onder enthousiaste leiding van Bjorn van Pruijssen.

Op deze mooie muziekavond staat een klein voorproefje van het Passion concert op Goede Vrijdag in de Concertzaal op het programma. Adiemus en verder The Rose, muziek uit de Lion King en Joseph and the technicolor dreamcoat en gouwe ouwe Sinatra in Concert.

|Doorsturen