Uit

Nacht van Cinecitta


TILBURG - Deze zomer is het vijf jaar geleden dat Cinecitta haar deuren opende ná de verbouwing. Om dit te vieren wordt tijdens de kortste nacht van het jaar, op vrijdag 21 juni, een nachtprogramma georganiseerd met klassieke parels van weleer.

De filmtickets worden aangeboden tegen gereduceerd tarief en bij elke film ontvangt de bezoeker 1 gratis drankje. De eerste film start om 21.00 uur en de laatste film eindigt de volgende ochtend rond 09.15 uur. Na de laatste film kan het publiek blijven ontbijten.

Er wordt om 21.00 uur gestart met Les Uns et les Autres van Claude Lelouch. Een digitaal gerestaureerd portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De film maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro.

Claude Lelouch (1937) behoort met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema. Hij kreeg voor zijn tweeëntwintigste lange speelfilm maar liefst vier César-nominaties; op het Cannes Film Festival draaide Les uns et les autres in de competitie en won het de Technische Grote Prijs (beste geluid). De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala. De muziek is wat de personages - werkzaam in jazz, variété, klassieke muziek en ballet- verbindt, ondanks de grote verschillen in levensloop. De liefde voor de muziek brengt alle personages bij elkaar in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Bolero.

Kijk voor het volledige programma op www.cinecitta.nl

|Doorsturen