Uit

Nachtschade-Aubergine in concertzaal

Door Peter van Oirschot

TILBURG - "Bij de vorige voorstelling van Muziektheater Transparant stonden gasten huilend van ontroering aan onze bar", aldus programmeur Gert Gering. Daarom is wereldsopraan Claron McFadden weer terug in Tilburg. Ze reisde naar het Middellandse Zeegebied: Spanje, Marokko, Sicilië, Griekenland en Turkije. Haar doel: op zoek naar de gemeenschappelijke wortels van onze culturen, met de aubergine als metafoor.

Bij elke cultuur is McFadden te gast bij de lokale bevolking om een traditioneel auberginegerecht en lied te leren. Ze vormen de basis voor een culinair en theatraal concert over ons verlangen naar identiteit in deze nomadische, steeds veranderende wereld. Haar muzikale compagnons zijn al even verscheiden: een Roma, een Belg, een Irakees, een Griek en een Turk. Geniet van reisverhalen, een documentairefilm, live-muziek met invloeden uit tal van culturen én de rijke auberginekeuken.

Nachtschade-Aubergine vindt plaats op zaterdag 7 april om 20.30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg. Kaarten zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService en Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen