Uit

Nederlands Musical Talent Gala

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zaterdag 1 juli verzamelt de Nederlandse musicalwereld zich in Theaters Tilburg voor het Nederlands Musical Talent Gala.

Deze feestelijke avond, voor iedere musicalliefhebber toegankelijk, geeft een preview van een groot aantal musicals die komend theaterseizoen te zien zijn. Veel musicalsterren staan deze avond op de planken en brengen nummers uit de musicals My Fair Lady, Sweeney Todd, From Sammy with Love, Titanic, You're the Top, Liesbeth, de Musical en Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Naast de grote sterren is een speciale rol weggelegd voor studenten van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De avond krijgt grootse allure door de muzikale begeleiding van het Festival Orkest van het Zuiden, bekend van de populaire Kruikenconcerten en het Koningsdagconcert 2017. De presentatie van deze bijzondere avond is in handen van de JukeBoxBoys, bekend van Q-Music.

Een speciaal moment in het programma is de uitreiking van een award aan degene, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van muziek- en musicaltheater in Nederland.

Het Nederlands Musical Talent Gala is een eerste stap in de ontwikkeling van de Nederlandse Musical en Muziektheaterdagen, waarin dit gala een vaste plek zal gaan innemen. De Nederlandse Musical en Muziektheaterdagen zijn een gezamenlijke ambitie van de gemeente Tilburg, Theaters Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en vooraanstaande Nederlandse musicalproducenten.

Benieuwd naar de musicals van volgend theaterseizoen? De talenten van morgen zien? Zorg dan dat je deze bijzondere avond niet mist! Aanvang van de avond is 20.15 uur. Tickets zijn te koop via www.theaterstilburg.nl. Volg @musicaltalentgala op Facebook en Instagram voor meer informatie en de laatste updates.

|Doorsturen