Uit

Nederlands Musical Talent Gala op 1 juli

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het theaterseizoen 17-18 bij Theaters Tilburg is een goed jaar voor musicalliefhebbers, met beduidend meer titels dan afgelopen jaren.

In de zomer wordt een voorproefje gegeven van een groot aantal van deze musicals tijdens het Nederlands Musical Talent Gala. Met aankomende musicaltalenten en musicalsterren als Freek Bartels, Anouk Maas en Stanley Burleson.

Op zaterdag 1 juli om 20.15 uur presenteren de grootste Nederlandse musicalproducenten hun meest spraakmakende producties, van Sweeney Todd tot My Fair Lady en van Annie M.G. tot From Sammy With Love. Musicalsterren als Anouk Maas, Freek Bartels, Stanley Burleson, Paul Groot, Jonathan Demoor, Linda Verstraten, Yoran de Bont, Willemijn Maandag, Michelle van de Ven en Luc Steegers zullen de revue passeren. Naast deze grote producties zijn er optredens van de getalenteerde studenten van Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater.

Het Nederlands Musical Talent Gala geeft een voorproefje van de vele musicals die komend seizoen te zien zijn in Theaters Tilburg. Denk aan Sondheims musicalhit Sweeney Todd met o.a. René van Kooten en Vera Mann (12 oktober) of de klassieker My Fair Lady (8 t/m 10 december). Ook te zien zijn de wereldhit The Full Monty (12 mei) en De Marathon met originele muziek van Thomas Acda (17 en 18 oktober). Simone Kleinsma schittert in Was getekend, Annie M.G. Schmidt (23 t/m 25 februari) en Freek Bartels en Stanley Burleson in From Sammy with Love (17 februari). Muziek staat ook centraal in Liesbeth de Musical (22 december), de Blues Brothers (2 november) en de nieuwe, brutale musicalcomedy Koopavond (28 maart). En voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van Freek Bartels: hij is samen met Alex Klaassen te zien in de doldwaze 'feelgood-revue' Showponies (14 en 15 april). Kaarten voor het nieuwe seizoen zijn nu te koop via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService en Tickets of telefonisch via 013-5432220. Kaarten voor het Nederlands Musical Talent Gala op 1 juli zijn op dezelfde manier te koop.

|Doorsturen