Lezersacties

Nederlandse première Talk Show in NWE Vorst


TILBURG - Denk terug aan de zondagavonden van vroeger. Met de hele familie voor de TV, kijkend naar programma's die je op dat moment moest zien. Anders waren ze voor altijd weg en kon je op maandagochtend op het werk alleen maar tandenknarsend en in stilte meeluisteren.

Waarover praten we eigenlijk en waarom? En waarom zien we elkaar toch zo graag praten? In Talk Show draagt regisseur Suze Milius hét symbool van een verdwijnend tv-tijdperk ten grave. In een verrassend opgezette theatervoorstelling over afscheid neemt ze je glimlachend mee naar de volgende uitzending.

Milius probeert je altijd op geheel eigen wijze aan te spreken. Hoewel Suze jong is, zijn haar projecten steevast groots van opzet. Met liefde voor absurde humor en een gestileerde esthetiek creëert ze eigen, kleurrijke universums die je niet snel vergeet. In al haar werk gaat een fascinatie schuil voor "de melancholie van de exclusiviteit van het 'nu'", zoals ze het zelf omschrijft. Een fascinatie voor de levens die je had kunnen leiden. Voor Milius heeft dit een hoopvolle connotatie: "Melancholie is voor mij een vorm van gelukzaligheid, juist omdat ik voel, juist omdat ik reflecteer."

Suze Milius begon ooit aan een studie antropologie, maar besloot haar onderzoek naar het gedrag van mensen voort te zetten binnen een theatrale context. Met haar voorstellingen test ze voortdurend hoe kijkers geleid en verleid kunnen worden, hoe we naar onszelf en elkaar kijken.

De Nederlandse première van Talk Show is op woensdag 4 april in De NWE Vorst, Willem II-straat 49 in Tilburg. Hier wordt dezelfde ook gepresenteerd op dinsdag 3 en donderdag 5 april. Aanvang telkens om 20.30 uur.

Lezersactie

Het Zuidelijk Toneel stelt 5 x 2 vrijkaarten beschikbaar voor de try-out op dinsdag 3 april. Mensen die belangstelling hebben voor deze vrijkaarten kunnen zo spoedig mogelijk een e-mail sturen naar het adres reserveren@hzt.nl. Uit alle inzendingen worden vijf winnaars getrokken die elk twee vrijkaarten ontvangen. Meer informatie: www.hzt.nl/speelt/talk-show, housecryingyellowtears.com

|Doorsturen