Uit

Nieuw album Magda Mendes

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Portugese zangeres Magda Mendes presenteert op zondag 19 november haar nieuwe album 'Oliveiras, Een ode aan het vergeten Portugese platteland' in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 15.00 uur.

De zelfgeschreven liedjes op haar nieuwe album zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Nederland en heeft de afgelopen jaren de Nederlanders kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma 'Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam en Amsterdam' langs alle uithoeken van de hoofdstad en de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe album Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

|Doorsturen