Uit

Nieuw festival ‘Better Get Hit’

Door Peter van Oirschot

TILBURG - ‘Better Get Hit’ is het nieuwste festival van Brabant met de beste urban, soul en jazz. Het festival vindt plaats op 12 januari in Theaters Tilburg.

De aftrap is op 11 januari in Paradox aan de Telegraafstraat 62. In totaal zullen meer dan 20 acts op zeven verschillende podia optreden. De genres urban, soul en jazz komen breed aan bod met internationale grootheden en Nederlandse wereldsterren. ‘Better Get Hit’ wil met het festival Tilburg op de kaart zetten als internationale muziekstad van allure. De naamgever van het festival is een compositie van Charles Mingus uit 1959, waarin hij op eigenzinnige wijze blues, soul, jazz en gospel mixt. Mingus is een grote inspiratiebron voor Tilburgse musici.

De eerste vijf acts zijn bekend. Dat zijn Caro Emerald, Judith Hill, Cory Henry (met trio en met Metropole Orkest) en het Metropole Orkest plays Mingus met de solisten Paul van Kemenade, Mete Erker, Louk Boudesteijn en Jan Menu.

De eigenzinnigheid van Mingus komt terug in het autonome karakter van het festival. Better Get Hit slaat een brug tussen de muziekgenres, maar ook tussen de cultuursector en het bedrijfsleven. Daarnaast brengt Better Get Hit bourgondische kwaliteit en Brabantse gastvrijheid.

Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.bettergethit.com

|Doorsturen