Uit

Nieuw festival Better Get Hit brengt urban, soul en jazz

Door Petra Jansen

TILBURG - Urban, soul en jazz vormen het programma van het nieuwe muziekfestival Better Get Hit op 12 januari in Theaters Tilburg.

Better Get Hit Festival openal op vrijdag 11 januari met een optreden van Snarky Puppy-toetsenist Cory Henry met zijn trio in Paradox Tilburg. De dag erna gaat het muziekfeest verder in Theaters Tilburg. Een van de grote namen daar is Michelle David & the Gospel Sessions. De soulsensatie in festivalland van 2018. Michelle David is een Amerikaanse zangeres die in elke noot haar ziel en zaligheid legt. Ondersteund door The Gospel Sessions. gaat ze terug naar de essentie; pure soul rechtstreeks uit het hart. Een andere sensatie is de 18-koppige Nederlandse Soul/Funk/Jazz big band Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos. Met speciale toevoeging Defunkt’s lead zanger en trombonist, Joseph Bowie. Oude jongens krentenbrood is het met het legendarische Paul van Kemenade ‘classic’ Quintet. Jazz-zangeres Kim Hoorweg is inmiddels een grote naam in Nederland en daarbuiten. Het markante duo Gil & Megas uit Tilburg is gebombardeerd tot meest beloftevolle hiphop-act ooit uit Tilburg. Samen met T. Dutty vormen ze het geluid van een nieuwe generatie muzikanten. Op Better Get Hit Festival speciale aandacht voor de nieuwe hitmakers.

Music and Words

In de serie Music and Words worden muzikanten gekoppeld aan schrijvers. Met een samenwerking tussen grootheden Jules Deelder & Boris van der Lek, schrijfster Christine Otten met het project over de legendarische Last Poets, ‘Olijven moet je leren lezen’ van Ellen Deckwitz & Corrie van Binsbergen, Rinus van der Heijden met Jazz uit Tilburg, Kees van Kooten & Martin Fondse & Remy van Kesteren met een combinatie van poëzie en muziek, Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen dragen voor, Mirthe Hartland is ook van de partij.

Talent

Better Get Hit biedt talenten een podium voor een breed publiek. In de serie talentontwikkeling speelt Sanne Rambags met een eigen samengesteld project. Ook de Rijense rapper ZENO treedt op in deze serie. Tickets à 57,50 euro zijn verkrijgbaar via www.bettergethit.nl en bieden toegang tot de gehele festivaldag.

|Doorsturen