Uit

Nieuwe dichtbundel van Jasper Mikkers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 11 maart is de première van de documentaire Dichter tegen de tijd, een portret van Jasper Mikkers, te zien in de Nieuwe Vorst aan de Willem II-straat in Tilburg. Aanvang om 16.00 uur. Na de vertoning vindt daar ook de presentatie plaats van zijn nieuwe bundel Nachtleven, met illustraties van Daisy Karthaus.

Jasper Mikkers (Oerle, 1948) debuteerde in 1974 onder het pseudoniem Tymen Trolsky bij de Bezige Bij met de roman Hyacinta en Pasceline. Bij dezelfde uitgeverij verschenen later datzelfde jaar maar liefst drie dichtbundels. Na de onthulling van zijn pseudoniem in 1976 volgden nog vele publicaties, zowel onder de naam Tymen Trolsky als zijn echte naam. Naast dichtbundels onder meer het reisboek De weg van de regen (1990), de verhalenbundel De kleine jongen en de rivier (1994), en de romans Het einde van de eeuwigheid (2000) en Karl Marx Universiteit (2009). In de periode 2013-2015 was hij stadsdichter van Tilburg; hierover schreef hij de bundel Gespiegelde stad (2015).

Nachtleven is een opvallende bundel. Zoals de dichter zelf in het voorwoord schrijft: 'Aanzet tot het schrijven van deze bundel lag in het idee dromen die regelmatig terugkwamen vast te leggen'. En wat deze uitgave zeker zo bijzonder maakt zijn de erin opgenomen tien prachtige aquarellen van Daisy Karthaus, die aansluiten bij de thematiek van de tweeëntwintig sonnetten.

Wilt u verzekerd zijn van een exemplaar van Nachtleven, dan kunt u reserveren bij de secretaris van de Brandon Pers via cvanraak@online.nl. De prijs bedraagt 17,50 euro (excl. portokosten) en de oplage is 140 exemplaren.

|Doorsturen