Uit

Nieuwe Koninklijke Harmonie bijna 175 jaar

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In 2018 viert de sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie haar 175 jarig jubileum met bijzondere muzikale belevingen.

Paul Bekkers

Door diverse activiteiten wil de Nieuwe Koninklijke Harmonie (NKH) Tilburg en omgeving muziek laten ervaren vanuit de overtuiging, dat muziek een positieve rol in ieders leven kan vervullen, zowel bij ouderen, jong volwassenen als de jeugd.

Jubileumprogramma

De eerste activiteit is een openingsconcert op zondag 28 januari in Theaters Tilburg. Het wordt een mooi programma, verzorgd door het Seniorenorkest Tilburg en het harmonieorkest van het jubilerende gezelschap, vooraf gegaan door een optreden in de foyer van het opstaporkest van NKH. Er zijn vocale optredens van Carlijn Kanters en Janneke de Beer. Na het concert speelt het Sax-O-13 orkest.

Komend jaar is het de eer aan het harmonieorkest van de Nieuwe Koninklijke Harmonie om voor alle gedecoreerden en genodigden het Koningsconcert te mogen spelen. Het is heel speciaal dat deze eer samenvalt met het jubileum.

In samenwerking met Heemkundekring Tilborch wordt op 15 november 2018 een avond georganiseerd waar het ontstaan en de geschiedenis van de sociëteit, voorzover bekend de op één na oudste in Noord-Brabant, centraal staat.

Ontmoetingsplaats

Op 16 september nodigt de NKH heel de stad, jong en oud, uit voor een geweldige muzikale beleving. Bijzondere aandacht is er dan voor de jeugd.

In het najaar van 2018 zal door de afdeling bridge een grote bridgedrive worden georganiseerd in het sociëteitsgebouw aan de Stationsstraat.

De komende tijd worden nog meer ideeën uitgewerkt om het 175 jarig bestaan te vieren. Daarbij zullen basisscholen worden betrokken bij dit fantastische jubileum. Hierbij zal het opstaporkest een rol spelen, om ook jongeren enthousiast te maken.

De sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie wil als vereniging een ontmoetingsplaats zijn waar mensen uit de regio Tilburg elkaar kunnen treffen in een prettige ambiance. In het historische pand aan de Stationsstraat is het mogelijk samen activiteiten te ontplooien, waaronder het maken van instrumentale muziek. Onder de vlag van de afdeling muziek opereren vier orkesten: harmonieorkest, opstaporkest, Seniorenorkest Tilburg en Sax-O-13, een groep saxofonisten.

Ook bridgeclub NKH heeft haar thuisbasis bij de NKH. Van september tot mei, wordt door de ruim 80 leden iedere maandag competitief bridge gespeeld.

Kijk voor meer informatie op www.harmonietilburg.nl

|Doorsturen