Uit

Nieuwe muziek en stemmen uit de stad in Tracking Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - Gesprekken met Tilburgers vormen de inspiratie voor vijf nieuwe muziekstukken van stadscomponist Anthony Fiumara die allemaal te beluisteren zijn op zaterdagmiddag 26 oktober in de LocHal.

William van der Voort

De in Tilburg geboren en getogen Anthony Fiumara, die dit jaar de rol van stadscomponist bekleedt, maakt zich op voor het sleutelstuk van zijn residentie. Op zaterdag 26 oktober wordt het project Tracking Tilburg, waar hij het afgelopen half jaar aan werkte, afgesloten met een performance in de LocHal.

Gratis optredens

Op Anthony’s uitnodiging spelen vele Brabantse muzikanten daarnaast muziek van andere eigentijdse componisten. Er zijn gratis optredens van: Arthema Kwartet, Duo van Eveline Vervliet, Duo Jacq Palinckx en Yvonne van de Pol, Duo Sanne Rambags en Anneke Haans, F.A.Trio, Huisensemble van De Link, Integra, Kamerkoor Ad Parnassum olv dirigent Anthony Zielhorst, Mathijs Leeuwis, Saxofonist Ian Richter, Saxofonist Tom Sanderman, Trio Heather Pinkham en violiste en zangeres Claire Adams.

Tracking Tilburg

Het project Tracking Tilburg is een logisch voortvloeisel uit Fiumara’s rol van ambassadeur. Hoewel het in eerste instantie niet zozeer de bedoeling was zelf aan het componeren te slaan, besloot hij daar toch toe na bekend te raken met het werk van de Canadese componist en popmuzikant Charles Spearin.

Vijf stukken

Het project heeft uiteindelijk tot vijf stukken geleid. Deze werden in de maanden september en oktober door het huisensemble van De Link op verschillende podia in de stad live uitgevoerd. Alle stukken zijn vervolgens te horen op de grote finale op 26 oktober van 12 uur tot 17 uur in de LocHal. Meer informatie op www.lochal.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld