Uit

Nieuwe voorstelling ‘Iemand die slaapt’

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Vlaams-Nederlandse collectie BOG. maakt samen met Het Zuidelijk Toneel de muzikale voorstelling ‘Iemand die slaapt’, naar het bekende boek ‘Een man die Slaapt’ van George Perec (1967).

Voor het eerst waagt BOG., dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel, zich aan een voorstelling op basis van een bestaande tekst. De vier makers bewerken Een man die slaapt -geschreven door één van hun grootste inspiratiebronnen- om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijk van het menselijk bestaan voelbaar te maken.

Over Iemand die slaapt: ‘Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.’ Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs eind jaren ’60. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor jij als publiek direct wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.

Lezersactie

De Nederlandse première van Iemand die slaapt is op donderdag 6 december in De Nieuwe Vorst, Willem II-straat 49 in Tilburg. Op 5 december speelt hier ook de eerste try out. Aanvang beide keren om 20.30 uur.

Lezers van de Tilburgse Koerier kunnen extra voordelig naar de try out voorstelling van woensdag 5 december. Zij krijgen namelijk 50% korting op de prijs van de entreekaart. Reserveren is mogelijk door een mail te sturen naar info@denieuwevorst.nl

|Doorsturen