Uit

Nieuwjaarsconcert met Carel Kraayenhof en Pablo Dobal

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 13 januari is er een nieuwjaarsconcert in het Cenakel, Cenakel 1 in Tilburg. Aanvang om 12.30 uur.

Kim Kraayenhof

Elke tweede zondag van de maand organiseert Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Ook dit seizoen kunnen liefhebbers weer genieten van een veelzijdig programma. Met op zondag 13 januari het jaarlijkse nieuwjaarsconcert door Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal.

Het afgelopen jaar ontving Carel de Edison Oeuvreprijs World voor zijn jarenlange bijdrage aan de wereldmuziek en de tango in het bijzonder. Ook dit jaar bestaat het programma uit gepassioneerde klassieke tango’s, milonga’s en eigen composities.

¡30! Passionate Tango Years is de naam van het nieuwste album van Kraayenhof. Een mijlpaal voor hem als componist. Sinds zijn eerst tango ‘Clavel rojo’ (1989) heeft hij altijd een sterke drang gevoeld om nieuwe muziek te creëren, geïnspireerd door zijn ontmoetingen met grote musici als Ennio Morricone, Sting, Yo-Yo Ma, Janine Jansen, Joshua Bell en het Sexteto Major. Nu is zijn nieuwe kindje geboren. Deze cd bevat negen nooit eerder opgenomen composities van Kraayenhof.

Entree

De entreeprijs per concert bedraagt € 12,50, inclusief koffie of thee. Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2018-2019 op www.cenakel.nl Reserveren via e-mail info@cenakel.nl

|Doorsturen