Uit

Nominaties Junior Stadsdichter bekend


Corne Vorselaars

TILBURG - De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2019 zijn bekend. Vijftien leerlingen van negen scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee aan de verkiezing. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 26 maart in Factorium tegen elkaar uit om de titel Junior Stadsdichter.

Wie zijn de kanshebbers? Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg. De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Tijdens de podiumwedstrijd op 26 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van huidig Junior Stadsdichter Marije van Pamelen, Stadsdichter Onias Landveld, Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap) en de winnaars van Tilburg’s got Talent 2018.

Meer informatie: www.juniorstadsdichter.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld