Uit

zondag 9 april 2017, 11.00-16.00 uur

Open draaidag stoommachine Oisterwijk

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

De “Stichting Stoommachine Oisterwijk” zet op zondag 9 april haar deuren weer open. Op deze dag kan iedereen van 11.00 uur tot 16.00 uur komen kijken naar de 1300 PK grote Carels stoommachine uit 1924. Deze stoommachine van Belgische komaf zal ook weer draaien.
Voor het eerst is ook een klein deel van de ondergrondse gangen onder het terrein te zien.

De opening zal verricht worden door de voorzitter van Rotary afd. Oisterwijk.
Op de hele uren is er een rondleiding door een gids. Daarnaast zijn steeds vrijwilligers aanwezig om extra uitleg te geven.
Als extra vertonen we foto’s van het KVL-complex na de sluiting (fotografe Betsie van der Kruijs) en is er voor de jeugd naast model-stoommachines ook een film van Kijkhuis over het leerlooien te zien.

De toegang voor zowel volwassenen als kinderen is gratis. Tegen betaling is er een heerlijk kopje koffie of thee beschikbaar. Deze inkomsten zullen ook weer volledig worden aangewend voor het verder renoveren van deze stoommachine.

Om deze stoommachine te kunnen bekijken moet U zijn op het KVL terrein, Almijstraat 14 te Oisterwijk. Plattegrond is te vinden op www.destoommachine.nl (evenementen).

Het Ketelhuis en de Machinekamer zijn in 2011 volledig gerestaureerd en sinds september 2015 draait de “Carels” stoommachine op luchtdruk. Tijdens de open dag worden ook diverse films vertoond, o.a. van de werkzaamheden die door de vrijwilligers zijn verricht om de stoommachine in de Machinekamer in zijn oude glorie te herstellen.

Wij verwelkomen U graag op zondag 9 april van 11.00 uur tot 16.00 uur, op het K.V.L. terrein aan de Almijstraat te Oisterwijk. Namens het bestuur van de Stichting Stoommachine Oisterwijk wensen wij U een gezellige dag toe.

 

|Doorsturen