Uit

Opening theaterseizoen De Nieuwe Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 8 september zet Theater De Nieuwe Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg, haar deuren open om een voorproefje te geven van wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

Het wordt een seizoen vol bijzondere voorstellingen van nieuwe makers en gevestigde namen. Laat je verrassen door bijzondere performances, urban dance en muzikale uitstapjes naar alle windstreken en deel je geheimen in de Biechtcabine. Of kom gewoon gezellig langs voor een hapje en een drankje. De entree is gratis.

Het programma start om 16.00 uur. Om 17.00, 19.00 en 21.00 uur is het tijd voor de voorstelling Pan~ van Zwermers. Na een zomer rondzwermen komen Zwermers (voorheen Bouwjaar ’84) terug in de binnentuin met een grote versie van Pan~. Een performance in de vorm van een live concert. Met een naaimachine en een kettingzaag, kisten en hakschoenen.

Om 18.00 en 22.00 uur is het tijd voor Urban House #1: Stupor (premiere) van Sarah Prescimone i.s.m. Len van der Pol en Ranil van Peperstraten. Een dansduet over het innerlijke conflict tussen het ‘Alter en het Shadow ego’.

Om 20.30 en 22.30 uur staat Lullaby op het programma met Piet van Dycke en Annemijn Rijk. Een gedanst, hedendaags wiegelied dat zich buigt over de vandaag de dag zo aanwezige millenial-problematiek: het idee dat het leven altijd leuk moet zijn.

Daarnaast is er een doorlopend programma. De mannen van Exotische verhalen van het Middenrif draaien heerlijke plaatjes. Het performanceduo Michiel Deprez en Ruben Mardulier verzamelt geheimen in de Biechtcabine, en Poetry Circle verrast je met ‘spoken word’.

|Doorsturen