Uit

Opera 'A Quiet Place' bij Theaters Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Als enig Europees operahuis brengt Opera Zuid de opera A Quiet Place ter ere van het Bernstein-Centennial-jaar 2018. De uitvoering is op zondag 11 november om 20.30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Dertig jaar geleden was Maastricht, na Milaan, de tweede stad ooit waar A Quiet Place werd uitgevoerd. En nu komt deze bijzondere voorstelling naar Tilburg. Wat deze eigentijdse opera zo uniek maakt is de filmische partituur van Leonard Bernstein, waar duidelijk Broadway- en jazzinvloeden in naar voren komen. Daarbij is het de enige avondvullende opera die Bernstein gemaakt heeft. De regie en het ontwerp van deze productie is in handen van het prijswinnende duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd.

De opera vertelt het hartverscheurende verhaal van moeder Dinah, die sterft na een tragisch auto-ongeval. Haar dood zorgt voor intens conflict binnen het gezin. Aan het eind van het verhaal dwarrelen de pagina’s uit haar dagboek neer op haar echtgenoot en kinderen, wat hen doet beseffen dat zij het leven en elkaar moeten aanvaarden. Deze opera wordt in het Engels gezongen met Nederlandse boventitels.

A Quiet Place is een semi-scènische uitvoering met kostuums, rekwisieten en licht. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen