Uit

Opera 'Fantasio' naar Theaters Tilburg


TILBURG - Aan het einde van het theaterseizoen brengt Opera Zuid Offenbachs 'Fantasio' naar Theaters Tilburg. De voorstelling staat op dinsdag 11 juni om 20.15 uur in de schouwburgzaal van Theaters Tilburg.

Nooit eerder werd de opera Fantasio van Jacques Offenbach in Nederlandse theaters uitgevoerd. Tot nu toe. Opera Zuid uit Maastricht brengt in het kader van het Offenbach-jaar -in 2019 wordt de 200ste geboortedag van de Duitse componist in geboortestad Keulen herdacht- zijn werk Fantasio. Het operagezelschap onder leiding van intendant Waut Koeken werkt voor Fantasio samen met philharmonie zuidnederland, dansgezelschap Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club en met jonge modeontwerpers uit Fashionclash-stal (Ferry Schiffelers, Maarten van Mulken, Teun Seuren en Dusty Thomas). De Franse theaterregisseur Benjamin Prins wordt ingevlogen om er een extravagant en kleurrijk spektakel van te maken.

Het verhaal gaat over de jonge student Fantasio die ervan droomt om zijn leven een andere wending te geven. De dood van een hofnar creëert een kans: hij besluit zijn plaats in te nemen, in de hoop zo het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth. Zij zit echter vast aan een gearrangeerd huwelijk met een prins. Na allerlei Offenbachiaanse persoonsverwisselingen en grappen, overwint uiteraard de liefde.

Tickets zijn beschikbaar via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van de Ticketservice of telefonisch via 0135492220.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld