Uit

Oude meesters centraal bij L'Echo des Montagnes

Door Peter van Oirschot

FOTO: Ad Kruize

TILBURG - Op zondag 21 mei ontmoet harmonieorkest L'Echo des Montagnes uit Tilburg de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden in de VerkadeFabriek in

's—Hertogenbosch.

Het concert is onderdeel van de spraakmakende concertserie 'Verrassende Ontmoetingen'. Aanvang om 14.30 uur De presentatie is in handen van Peter van Schilt.

Het concert wordt geopend door harmonieorkest L'Echo des Montagnes o.l.v. Jack Otten. L' Echo belicht het thema 'Oude Meesters' niet alleen vanuit de muziek, maar ook vanuit de literatuur, reizen en de historie. In de 'Alba Overture' ligt de link naar de schrijver van het meesterwerk 'Don Quichot', Cervantes. In 'Vesuvius' is de link de bacchanalen uit de Romeinse oudheid en het middeleeuwse requiem. In 'Mundus Novum' vormen de brieven van ontdekkingsreiziger Vespucci aan de Florentijnse edelman De Medici de verbinding. Tot slot de oude meester op muziekgebied, Franz Joseph Haydn in het Concerto for Two Horns in Es-groot. Het werk wordt ook toegedicht aan Antonio Rosetti of Michael Haydn, dus hebben we drie oude meesters in een klap. Bij deze gelegenheid wordt het werk uitgevoerd op Hoorn en Flugelhorn. De uitvoerenden zijn Geerd Doomen en Ramon Wolkenfelt.

Na de pauze is het podium voor de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden, opgericht in 1874. Dirigent is Jacques Claessens. Onder zijn leiding werden talrijke prijzen en wimpels in de wacht gesleept. De Koninklijke Oude Harmonie Eijsden speelt achtereenvolgens 'The unknown Journey' van Philip Sparke, 'Rapsodia Hernandiana' van Santiago Quinto Serna,'Metalla' van de Belgische componist Jan van der Roost en tot slot Consuelo Cicar van Ferre Ferran.

Kaarten kosten 15 euro incl. consumptie, programma en garderobe. Kaartverkoop en informatie: www.verkadefabriek.nl, tel. 073-6818160.

|Doorsturen