Lezersacties

‘Over de natuur van de dingen’

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Het Zuidelijk Toneel en De Nieuwe Oost brengen op woensdag 27 en donderdag 28 februari de voorstelling ‘Over de natuur van de dingen’ in De Nieuwe Vorst, Willem II-straat 49 in Tilburg. Aanvang beide keren om 20.30 uur.

Menno van der Meulen

Huisregisseur van Het Zuidelijk Toneel Suze Milius en schrijver en acteur Lowie van Oers tonen hoe helderheid en eenvoud leiden tot grote rijkdom. In drie persoonlijke verhalen vatten ze ons hele universum.

Over de natuur van de dingen is een reisverhaal over mensen die maar niet van hun plek komen. Een meisje loopt na een eindexamenfeest naar huis. Klaar om de wereld te ontdekken raakt ze verdwaald in de wijk waar ze al haar hele leven woont. Ze herkent de straten niet, de huizen heeft ze nooit eerder gezien. Een man ligt wakker in de slaapkamer van een huis dat veel te groot is voor hem en zijn dochter. Sinds de dood van zijn vrouw heeft hij het idee dat de tijd niet meer gelijkloopt. Hij stapt uit bed, loopt de tuin in en kijkt naar boven. Daar ergens zweeft een astronaut, eenzamer dan wie ook, steeds iets verder weg.

Op woensdag 27 februari verzorgt Lowie van Oers een nagesprek direct na afloop van de voorsteling. De toegang tot het nagesprek is gratis.

Lezersactie

De organisatie stelt voor beide voorstellingen 5 x 2 vrijkaarten beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen worden belangstellenden uitgenodigd om een e-mail te sturen naar info@denieuwevorst.nl onder vermelding van ‘Over de natuur van de dingen’. Vergeet niet om aan te geven welke voorstelling uw voorkeur geniet. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld