Uit

Parade sluit dansseizoen af

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het Nederlands Dans Theater en Theaters Tilburg intensiveren hun hechte band. Daardoor komt het NDT in seizoen 2017-2018 niet drie, maar zelfs vier keer naar Tilburg.

Voor het zover is, is het Nederlands Dans Theater dit voorjaar nog te zien met een vernieuwde versie van Parade (2013) van de Canadese choreografe Crystal Pite. De voorstelling vindt plaats op dinsdagavond 30 mei in Theaters Tilburg.

Parade is een dansstuk vol verbeelding, fantasie en absurditeit. We zien een chaotische parade van clowns, vergezeld door fanfarebands. Het openingsbeeld toont een sterrenhemel en een klein tentje, waar veel meer mensen uit komen dan eigenlijk zouden passen. Steeds is het tentje nét groot genoeg om nog een clown tevoorschijn te toveren. Wat zich vervolgens ontvouwt is een spel dat het spanningsveld verbeeldt tussen instinct en intellect, het rationele en irrationele, het onbewuste en bewuste. Behalve Parade staat ook Pites nieuwe werk The Statement (2016) op het programma. De personages en hun verhitte discussies rondom een grote conferentietafel zijn direct gerelateerd aan de huidige tijd.

In het seizoen 2017-2018 komt het NDT vier keer naar Tilburg: twee keer met het topgezelschap NDT 1 en twee keer met de jonge talenten van het NDT 2. Ook zullen er inleidingen, meet and greets en andere activiteiten georganiseerd worden.

Het Nederlands Dans Theater 1 is te zien op dinsdag 30 mei om 20.15 uur in Theaters Tilburg. Tickets zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220. De kaarten voor de vier voorstellingen van het Nederlands Dans Theater in seizoen 2017-2018 zijn ook reeds in de verkoop.

|Doorsturen