Uit

Paul van Kemenade en Madeline Bell naar Natuurtheater

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - De Tilburgse altsaxofonist en componist Paul van Kemenade staat dit seizoen in het kader van zijn 40-jarig jubileum als artiest o.a. op verschillende bijzondere locaties.

Als seizoensopening is er op vrijdag 25 augustus vanaf 20.00 uur een programma in Natuurtheater Oisterwijk. Het gaat om een dubbel optreden met het Hammond Sandwich kwintet en als absoluut hoogtepunt de Amerikaanse souldiva Madeline Bell & het Jazz Orchestra of the Concert-gebouw met een 'Tribute to Ray Charles'.

De genialiteit van de blinde Amerikaanse rhythm & blues legende behoeft weinig toelichting. Wie kent niet klassiekers als Georgia on My Mind, What'd I Say en I Love Her So? De Amerikaanse zangeres Madeline Bell tourt wereldwijd en graag in Nederland. Zij wordt internationaal gezien als "one of the best voices in the business. Madeline Bell is wereldberoemd om haar prachtige gospelstem, die te horen was in musicals, rockopera's (Jesus Christ Superstar), klassieke stukken en vele bekende popsongs van onder meer The Rolling Stones ('You Can't Always Get What You Want'), Elton John ('Honky Chateau') en Joe Cocker ('Bye Bye Blackbird').

In het voorprogramma Hammond Sandwich, met de twee hammondspelers Arno Krijger en Carlo Wijs, trompettist Jeroen Doomernik, drummer Chris Strik en altsaxofonist Paul van Kemenade.

Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel. Dus is het dubbel feest in het Oisterwijkse Natuurtheater waar maar liefst twee Hammondspelers het podium op stappen: Carlo de Wijs en Arno Krijger. Samen met saxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Met als resultaat ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema's, scheurende solo's en een onuitputtelijke drive.

Kijkend naar de namen van de musici zou je Hammond Sandwich een Brabantse all-star band kunnen noemen. Paul van Kemenade behoort sinds de jaren zeventig tot de belangrijkste saxofonisten van Nederland en viert dit jaar zijn 40-jarige muzikantenjubileum. Trompettist Jeroen Doomernik kennen we van VLEK en als leider van het Brabants Jazz Orkest. Drummer Chris 'Buckshot' Strik tourde onder meer met zangeres Dee Dee Bridgewater.

Voor de lezers van de Tilburgse Koerier liggen 3 x 2 vrijkaarten te wachten. Om hiervoor in aanmerking te komen kun je (uiterlijk maandag 21 augustus) een mailtje sturen met je persoonlijke gegevens naar jules@paulvankemenade.nl Uit alle inzendingen worden drie personen getrokken, die elk twee vrijkaarten ontvangen. De winnaars ontvangen hierover persoonlijk bericht.

 

Natuurtheater Oisterwijk ligt aan de Gemullenhoekenweg 147 in Oisterwijk, nabij het Staalbergven. Kijk voor een gedetailleerde routebeschrijving op www.natuurtheater.nl

|Doorsturen