Uit

PechaKucha Night #13 met 13 sprekers uit 013


TILBURG - Na 12 edities in Theater de Nieuwe Vorst, waarbij al meer dan 100 sprekers uit Tilburg en omstreken het podium betraden, verhuist PechaKucha Tilburg op 5 februari voor één keer naar Poppodium 013: PechaKucha Night #13 met 13 sprekers uit 013, in 013.

Laura Siliquini

Tijdens deze jubileumeditie betreden 13 uiteenlopende sprekers het podium van Poppodium 013 en belichten ze allerlei onderwerpen en perspectieven van Tilburg. Zo vertelt chocolatier Dries Michels ons meer over zijn inspiratie voor zijn wonderlijke bonbon creaties. Geeft niet alleen Margriet Eugelink, de architect van Westpoint, maar ook lichtkunstenaar Herman Kuijer een presentatie. Zal Noortje van Venrooij vertellen over haar ambitie om Tilburg als textielstad nieuw leven in te blazen. Ralf Embrechts, de oprichter van Quiet500, vertelt over armoede in Tilburg en Piet Menu, artistiek leider Het Zuidelijk Toneel, neemt de aanwezigen mee in het verhaal van Tilburg als podiumkunsten stad. Schrijver Martijn Neggers geeft een sneak peek van zijn nieuwe boek. Sander van Bussel gaat in op zijn merkwaardige hobby en Lukas Meijsen belicht de hondenpoep-problematiek van Tilburg. Janneke de Vries neemt de bezoekers mee op reis langs 20 bijzondere boeren uit de omgeving Tilburg en illustrator Ruben de Bruin laat zijn absurdistische droom variant van Tilburg zien. Ook stadsdichter Onias Landveld komt op het podium en er zijn muzikale klanken te horen van PingPongPoëzie en Lieve Louise en de fanfare.

PechaKucha

Een PechaKucha avond is een avond vol gepassioneerd geouwehoer door eigenaardige makers, wereldverbeteraars en vreemde hobbyisten. Het eerste PechaKucha (Japans voor ‘prietpraat’) evenement vond plaats in Tokyo in 2003. Inmiddels worden er wereldwijd in meer dan 1000 steden PechaKucha avonden georganiseerd. Middels korte presentaties van 20 x 20 seconden vertellen sprekers hun verhaal, uiteenlopend van oplossingen voor complexe problemen, antwoorden op grote en kleine levensvragen, verse ontdekkingen en recente creaties.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.013.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld


E-PAPER

Lees 'm online!


Agenda

Uw agendapunt hier?

Ook hier adverteren? Bel mij terug.

Weer Tilburg


Poll