Uit

Expeditie door een ijspaleis

Door Petra Jansen

TILBURG - Theater De NWE Vorst brengt op zaterdag 11 februari een dansvoorstelling voor de jeugd vanaf 6 jaar: IJspaleis.

IJs. Wat is er mooier dan een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, om aan te likken en van te smullen, hele grote standbeelden gemaakt van ijs hele kleine ijsblokjes die pingelen in je glas.

Maar ijs kan ook in de weg staan, als een blok beton. Je kunt erop uitglijden en vallen en soms kan het ineens verdwenen zijn, veranderd in een plas water. In deze try-out van IJspaleis gaan vijf dansers op ontdekkingstocht naar hun verleden. Ze maken een spannende expeditie door een bevroren universum. Ze ontdekken de enorme kracht maar ook de kwetsbaarheid van ijs. En ze beseffen dat ze zelf eigenlijk net zo zijn. De dansers bespelen zelfgemaakte instrumenten van ijs en andere voorwerpen waar muziek uitkomt. IJspaleis is een voorstelling van choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk. Aanvang 15.30 uur. Kaarten bestellen kan via www.denwevorst.nl of de theaterkassa: 013-532 85 20. Adres: Willem II straat 49 in Tilburg.

|Doorsturen