Uit

Grootste kindercarnavalslied online


TILBURG - Sinds maandag 30 januari 18:11u zijn de nieuwe clip en instructievideo van het kindercarnavalslied 'Dansen in Kruikenstad'online te vinden

Sinds maandag 30 januari 18:11u staat de clip voor het grootste kindercarnavalslied van Nederland online. 'Dansen in Kruikenstad' is een nieuw nummer dat tijdens carnaval 2017 een primeur beleeft. De clip werd geproduceerd door Rob Janssen, aka Lamme Frans en is te vinden op www.tjeuke.nl en www.kruikenstad.nl .

Op vrijdag 24 februari om 11.11 uur trappen de Tilburgse kinderen van 22 basisscholen het carnavalsseizoen af met 'Dansen in Kruikenstad'. Gelijktijdig zingen én dansen de basisschoolleerlingen mee met een nieuw carnavalsnummer. De Prins, Raad van XI, de dansgroep en Tjeuke zullen hierbij aanwezig zijn.

Rob Janssen, aka Lamme Frans, produceerde de clip in Tilburg. 'Dansen in Kruikenstad' werd geschreven door Dennis van der Vleuten. Zijn vriendin Ariste Alosery bedacht de bijbehorende dans en studeerde deze met de Tilburgse dansgroep Show'm Dance in. Twee Tilburgse kinderen, Eva Groenen (14) en Thijme Staps (11), zingen en rappen in het nummer.

Organisator van 'Dansen in Kruikenstad' is de Commissie Educatie van de Tilburgse Carnavalsstichting. "We hopen zo het culturele erfgoed van carnaval op een moderne manier nog breder te verspreiden onder de jeugd in Tilburg.

Met de clip, de instructievideo en de tekst online, kunnen kinderen alvast oefenen voor de grote manifestatie op 24 februari."

 

 

|Doorsturen