Uit

Pianoconcerten rond Internationale Pianodag

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Rond de 88e dag van het jaar, 88 keys World Piano Day, eert Theaters Tilburg het veelzijdige instrument met twee pianoprogramma's.

Marco Borggreve

Het optreden van pianist Matteo Myderwyk en Nightports vindt plaats op 30 maart. En een dubbelprogramma met de lyrische jazzpianist Jeroen van Vliet en klassiek pianotalent Caspar Vos staat gepland op 31 maart.

Op zaterdag 30 maart is het eerst de beurt aan de veelzijdige pianist Matteo Myderwyk en het Britse Nightports in de studio van Theaters Tilburg. Met drie vleugels en elektronica doet Nightports misschien nog wel het meeste denken aan Pianodag-oprichter Nils Frahm. De ster van de jonge Amsterdamse pianist en organist Matteo Myderwyk (Fontys Conservatorium Tilburg) is snel rijzende. De laatste jaren speelde hij op de grote podia van Nederland en is hij een graag geziene gast op festivals als Into The Great Wide Open. Zijn muziek beweegt zich tussen minimal, jazz en pop, met als grootste verwantschap componisten

Nils Frahm en Steve Reich.

Op zondag 31 maart maken de pianisten Jeroen van Vliet en Caspar Vos hun opwachting in een dubbelprogramma in de concertzaal. Jeroen van Vliet is de poëet onder de Nederlandse jazzpianisten en met grote regelmaat op de grote (jazz)podia te horen zoals het North Sea Jazz Festival. Hij levert kristalheldere muziek en is een meester in nuances. Voor hem op het podium het sympathieke, eigenzinnige klassieke pianotalent Caspar Vos. Op het programma staat o.a. werk van de onbekende Russische componist Nikolai Medtner, hartstochtelijke en betoverend mooie muziek die doet denken aan romantici als Chopin en Schumann.

Tickets zijn te bestellen via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen